Elérhetőségek

Emberképzés Kft.


9700 Szombathely,
Kötő u. 37.
E-mail küldése

Képzések

Hatósági képzés / NKH-s Hatósági képzések

NKH-s Hatósági képzések

A 40/2009 (VIII.31.) KHEM rendelet 2.§ (1) bekezdés értelmében

"Emelő- és rakodógépet az kezelhet, aki az adott gépcsoportra hatályos gépkezelői képesítéssel rendelkezik. A gépkezelői képesítés megszerzését az építőgép-kezelői munkakörök képesítéshez kötéséről és az építőgép-kezelők képzéséről szóló együttes miniszteri rendelet alapján kiadott, a gépcsoport valamely géptípusának kezelésére jogosító építőgép-kezelői jogosítvány, és az 1. mellékletben meghatározott gépkezelői jogosítvány igazolja. Az emelőgépek kezelése esetében a gépkezelői jogosítvány megszerzése nem mentesít az Emelőgép Biztonsági Szabályzat kiadásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott, államilag elismert szakképesítés megszerzésének kötelezettsége alól."

Ugyanezen rendelet értelmében, ha az emelő- vagy rakodógép "...közúti járműnek minősül, és a munkavégzés vagy a munkahely-változtatás során közutat vagy közforgalom elől el nem zárt magánutat vesz igénybe, és a gép kezelője járművezetési feladatokat is ellát..." a gépkezelőnek a vezetésre jogosító hatályos engedéllyel kell rendelkeznie.

 

Amennyiben a vizsgázó rendelkezik a megfelelő OKJ-s szakképesítéssel, úgy a Hatósági vizsgán egy gyakorlati vizsgát kell tennie, melynek során a gépkezelői jogosítványba kerülő 3 pecsét megszerzésére jogosult. 

A gépek gépcsoportba sorolása az Építő- és anyagmozgatógép kezelő OKJ képzések pont alatt megtalálhatóak. 

 

 
« Vissza az előző oldalra!
Emberképzés Kft. - Magyar